DJI M2E ADVANCED vs M2E ZOOM & DUAL
Συγκρίνουμε το DJI Μ2Ε Advanced με τα προγενέστερα DJI M2E Zoom & Dual
Ας δούμε λίγο τις βασικές διαφορές μεταξύ των Mavic 2 Enterprise Advanced, Dual και Zoom που είναι:
Το M2E Advanced διαθέτει οπτικό αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης. 48MP έναντι 12MP των Zoom & Dual.
Το M2E Advanced έχει καλύτερη θερμική ανάλυση. 640x512 px έναντι 160x120 px;
Το M2E Advanced έχει καλύτερο zoom. Ψηφιακό zoom 32x έναντι ψηφιακού zoom 3x στο M2E Zoom και 4x στο Dual. Έχει επίσης θερμικό zoom 16x.
Στο M2E Advanced μπορεί να ενσωματωθεί σε μια μονάδα RTK. Στο M2E Dual και το Zoom αυτό δεν είναι δυνατό.
Οι τρεις αυτές παραλλαγές του Mavic μοιράζονται παρόμοια διάρκεια ζωής μπαταρίας, χρόνο πτήσης και αποστάσεις μετάδοσης.
Οι δραστικά αναβαθμισμένοι θερμικοί και οπτικοί αισθητήρες, νέες δυνατότητες RTK με βελτιστοποιημένη απόδοση πτήσης καθιστούν το DJI Mavic 2 Enterprise Advanced είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Μavic 2 Εnterprise.
Αυτό το πανίσχυρο και φορητό drone σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη σειρά Mavic 2 Enterprise, λαμβάνοντας υπ' όψιν ό,τι ήταν καλό για τα Mavic 2 Enterprise Dual και Zoom (και τα δύο απεικονίζονται παρακάτω) και βελτιώνοντάς τα.
Αυτά είναι πολύ καλά νέα για πιλότους που ασχολούνται με τη δημόσια ασφάλεια, την έρευνα & διάσωση και τη βιομηχανική επιθεώρηση.
Θέλετε να μάθετε τις βασικές διαφορές μεταξύ αυτού του τρίο;
Διαβάστε στη συνέχεια και δείτε τις διαφορές τους και γιατί το νέο Mavic 2 Enterprise Advanced είναι το καλύτερο της σειράς.
ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των τριών drone είναι οι κάμερες τους - ή μάλλον, η ποιότητα αυτών.
Τόσο το M2Ε Advanced όσο και το M2E Dual διαθέτουν οπτικούς και θερμικούς αισθητήρες, ενώ το M2E Zoom διαθέτει μόνο οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες zoom.
Αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!
Ο θερμικός αισθητήρας
Όταν το M2Ε Dual κυκλοφόρησε το 2018, παρείχε μια ολοκληρωμένη θερμική λύση σε ένα ελαφρύ, φορητό drone. Ακούγεται τέλειο!
Ωστόσο, υπήρχαν παράπονα από ορισμένους, αναφορικά με τη σχετικά μικρή θερμική ανάλυση 160×120 px στα 9Hz. Ίσως αναμενόμενη δεδομένου του μεγέθους του Mavic. Ένα άλλο μειονέκτημα ήταν ότι ο θερμικός αισθητήρας δεν ήταν ραδιομετρικός και επομένως δεν μπορούσε να υποστηρίξει τη μορφή R-JPEG.
Ωστόσο, το M2Ε Advanced αντιμετωπίζει όλα αυτά, χάρη στη θερμική ανάλυση HD 640x512 px στα 30Hz. Αυτή είναι μια αύξηση 17x στα αποτελεσματικά pixel, κάτι που το κάνει συγκρίσιμο με τη θερμική ανάλυση αισθητήρων ανώτερου επιπέδου όπως των H20T και XT2!
Το M2E Advanced είναι ραδιομετρικό και έτσι μπορεί να συλλάβει εικόνες σε R-JPEG. Αυτή η μορφή έχει ενσωματωμένα δεδομένα θερμοκρασίας σε κάθε εικονοστοιχείο και οι εικόνες R-JEPG που έχουν ληφθεί από το Advanced μπορούν να αναλυθούν μέσω της πλατφόρμας θερμικής ανάλυσης της DJI.
Ως πρόσθετο μπόνους, το M2E Advanced έχει δυνατότητα 16x θερμικού zoom - μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη στο Dual - και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της μετα-επεξεργασίας των δεδομένων, ενώ το M2E Zoom δεν διαθέτει θερμικό αισθητήρα.
Ο Οπτικός αισθητήρας
Όσον αφορά τους οπτικούς αισθητήρες, το M2E Advanced βγαίνει στην κορυφή, χάρη στην ικανότητά του να συλλέγει εικόνες 48MP.
Αυτό είναι 4x φορές υψηλότερο από τις δυνατότητες εικόνας 12MP του M2E Dual και του αρχικού M2E Zoom.
Το Advanced διαθέτει επίσης έναν οπτικό αισθητήρα 1/2'', σε σύγκριση με τον αισθητήρα Dual και Zoom 1/2,3".
Όταν πρόκειται για ζουμ, το M2E Zoom έχει δυνατότητα οπτικού και ψηφιακού zoom 2x, ενώ το Dual διαθέτει ψηφιακό zoom 4x. Συγκριτικά, το Advanced διαθέτει ψηφιακό zoom 32x και zoom χωρίς απώλειες 4x (όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία βίντεο FHD).
Αυτό επιτρέπει στους πιλότους να βρίσκονται μεν σε απόσταση αλλά παράλληλα να είναι δίπλα στη δράση, όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο.
Έτσι, στην ουσία, το M2Ε Advanced χρησιμοποιεί τις καλύτερες λειτουργίες κάμερας που διαμοιράζονται μεταξύ των προκατόχων του και τις ενσωματώνει σε ένα αεροσκάφος.
Οπτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης.
Αξιοπρεπής ακτινομετρικός θερμικός αισθητήρας.
Ισχυρό Zoom
Και όλα με μεγαλύτερες δυνατότητες από πριν.
Και ως πρόσθετο μπόνους, μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ οπτικών & θερμικών απεικονίσεων με ένα tap στην οθόνη του joystick, μια πολυτέλεια που δεν παρέχεται στα M2E Dual ή Zoom.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΤΗΣΗΣ
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο M2E Advanced και τα προγενέστερα αδέλφια του είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης μιας μονάδας RTK.
Γιατί αυτό είναι πλεονέκτημα;
Η μονάδα RTK σας επιτρέπει να πετυχαίνετε ακρίβεια πτήσης επιπέδου εκατοστόμετρου και υποστηρίζει το NTRIP, καθιστώντας το drone ιδανικό για ενεργειακές επιθεωρήσεις καθώς αυξάνει την αξιοπιστία του αεροσκάφους σε περιοχές με υψηλές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
Το RTK module επιτρέπει επίσης τη δημιουργία έως και 240 waypoints αυτοματοποιώντας τη χρήση του σε σύνθετα περιβάλλοντα. Σε σύγκριση, το M2E Dual μπορεί να δημιουργήσει έως 99 waypoints.
Λάβετε υπόψη ότι η μονάδα RTK πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά, αλλά αυτό το βασικό αξεσουάρ κάνει το M2E Advanced να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του.
Σε άλλους τομείς της απόδοσης της πτήσης και τα τρία αεροσκάφη μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά, εκτός από μερικές αλλαγές και βελτιώσεις εδώ και εκεί. Για παράδειγμα, το M2E Advanced έχει ελαφρώς ταχύτερες ταχύτητες ανάβασης και κατάβασης - καθιστώντας το ελαφρώς πιο ευέλικτο drone.
Τέλος και τα τρία φτάνουν στα 72 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα, έχουν μέγιστο χρόνο πτήσης 31 λεπτών, διαθέτουν αυτοθερμαινόμενες μπαταρίες για λειτουργία σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -10°C έως 40°C και επωφελούνται από το OcuSync 2.0 για μετάδοση έως 10km (FCC) / 6km (CE).
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ / ΠΤΗΣΕΩΝ
Όπως και στην απόδοση της πτήσεων, και τα τρία αεροσκάφη της σειράς Mavic 2 Enterprise μοιράζονται κοινούς τρόπους και λειτουργίες για την προστασία των δεδομένων και την ασφάλεια των πτήσεων.
Αυτά περιλαμβάνουν:
DJI AirSense
Κρυπτογράφηση AES-256
Διακριτική λειτουργία
24GB αποθήκευσης δεδομένων
Προστασία δεδομέων με κωδικό πρόσβασης
360 μοίρες ανίχνευση εμποδίων
ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Για τη βελτίωση της απόδοσης της πτήσης, τα τρία αεροσκάφη της σειράς Mavic 2 Enterprise είναι συμβατά με το DJI Smart Controller. Στην πραγματικότητα, το M2E Advanced είναι συμβατό μόνο με το Smart Controller, ενώ τα Dual και Zoom μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσω ξεχωριστού τηλεχειριστηρίου (χωρίς οθόνη).
Για λόγους αναφοράς, το DJI Smart Controller διαθέτει ενσωματωμένη, εξαιρετικά φωτεινή οθόνη 5,5'' 1080p η οποία εμφανίζει ευδιάκριτες εικόνες, ακόμη και σε πολύ δύσκολες συνθήκες ηλιοφάνειας.
Και στα τρία αεροσκάφη της σειράς Mavic 2 Enterprise μπορούν να ενσωματωθούν το μεγάφωνο, το beacon ή ο προβολέας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ευελιξίας σας.
Η θήκη μεταφοράς, η τσάντα με τα αξεσουάρ, οι μπαταρίες, οι προπέλες, οι φορτιστές και ο σταθμός φόρτισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλα τα μοντέλα της σειράς Mavic 2 Enterprise.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Το Mavic 2 Enterprise Advanced είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τα προγενέστερα αδέλφια του. Σαν ένα κλασσικό Mavic, έχει αναδιπλούμενους βραχίονες, είναι ελαφρύ και μεταφέρεται εύκολα. Χαρακτηριστικό του οτι μπορεί να αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα.
Διπλωμένα, τα τρία αεροσκάφη Mavic 2 Enterprise είναι 214x91x84 mm, ενώ ξεδιπλωμένα είναι 322x242x84 mm. Όσον αφορά το βάρος, υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το Advanced είναι λίγο βαρύτερο στα 909g, ακολουθούμενο από το Zoom στα 905g και μετά το Dual στα 899g.
Η μεγαλύτερη οπτική διαφορά μεταξύ των τριών είναι ο τρόπος εμφάνισης/τοποθέτησης των αισθητήρων. Το Advanced έχει τον θερμικό αισθητήρα πάνω από την οπτική κάμερα, το Dual έχει τις κάμερες δίπλα-δίπλα ενώ το Zoom έχει μόνο μία κάμερα!
ΣΥΝΟΨΗ
Η σειρά DJI Mavic 2 ήταν πάντα τόσο δημοφιλής όσο και πρωτοποριακή.
Αυτό ξεκίνησε με το Mavic 2 Pro και το Mavic 2 Zoom - που έθεσαν ένα νέο πρότυπο στην αεροφωτογραφία - και ακολούθησε το Mavic 2 Enterprise (Zoom) και στη συνέχεια το Mavic 2 Enterprise Dual, τα οποία μετέτρεψαν αυτή τη σειρά Mavic σε επαγγελματικά εργαλεία.
Τώρα η DJI ανέβασε πάλι τον πήχη με το DJI Mavic 2 Enterprise Advanced, που ουσιαστικά εκτοπίζει του προκατόχους του από την αγορά.
Οι προδιαγραφές της κάμερας - με τους αναβαθμισμένους θερμικούς και οπτικούς αισθητήρες, και ισχυρότερες δυνατότητες zoom - καθώς η πρόσθετη μονάδα RTK, σας προσφέρουν μια πραγματικά ισχυρή φορητή λύση drone, η οποία θα σας κοστίσει λιγότερο από ό,τι ένα μεγαλύτερο μοντέλο, όπως ένα M300 RTK (αν και το M300 είναι πραγματικά πρωτοποριακό από μόνο του, με αδιαβροχότητα IP45, μέγιστο χρόνο πτήσης 55 λεπτών και ικανότητα μεταφοράς τριών ωφέλιμων φορτίων).
Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Advanced, σε σύγκριση με τα Dual και Zoom, είναι το γεγονός ότι φιλοξενεί όλες αυτές τις αναβαθμίσεις.
Τα Mavic 2 Enterprise Dual και Zoom είναι αξιοπρεπή drone - και ήταν δημοφιλή στους τομείς δημόσιας ασφάλειας και επιθεώρησης - αλλά δεν ήταν το πλήρες πακέτο.
Το Advanced το προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά των Dual και Zoom σε ένα αναβαθμισμένο drone, παρέχοντας υψηλής ποιότητας θερμικό αισθητήρα, ισχυρό zoom και οπτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης σε μια ολοκληρωμένη λύση all-in-one.
Τώρα δεν υπάρχει λόγος συμβιβασμού.
Πριν από το Advanced, ορισμένοι επαγγελματίες χειριστές drone θα χρησιμοποιούσαν το M2E Zoom ή Dual ως drone πρώτης απόκρισης, μέχρι να απογειωθεί ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, όπως ένα M200 Series ή το M300 RTK.
Ωστόσο, ο all-in-one χαρακτήρας του Mavic 2 Enterprise Advanced, θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Έχοντας αυτά κατά νου, να είστε σίγουροι οτι το Mavic 2 Enterprise Advanced θα γίνει ένα εξαιρετικά περιζήτητο αεροσκάφος.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2610.641641 ή στείλτε μας mail στο info@prapopoulos.com
Comments